| Mogyorós libamáj receptEgytálételek Hozzávalók: Hozzávalók 1 libamáj (kb. 40 dkg), 10 dkg tisztított földimogyoró, 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1 evőkanál libazsír (vagy olaj), 1 teáskanál liszt, ízlés szerint só és törött fekete bors. Elkészítés: A libamájat megmosom és egy órára hidegvízben áztatom. Közben a mogyorót lapos alufólia tálcára terítem, majd a forró sütőben barnáspirosra pirítom, ezután ledarálom. A májat a vízből kivéve megtörülgetem, felszeletelem, és a szeletek mindkét oldalát libazsíron hirtelen, erős tűz fölött átsütöm. A lepirított májszeleteket lapos tűzálló tálba teszem, és ráöntöm a tejszín, a tejföl, a darált mogyoró, a só és a bors keverékét. Előmelegített, forró sütőben addig pirítom, amíg a mártás teteje szép pirosas barna nem lesz. Petrezselymes-majoránnás sárgarépa a hozzáillő köret. Tanácsok: Félszáraz fehérborral fogyasztva mennyei fogás! A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |