Tutireceptek.hu fejléc

Baconbe tekert libamáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
1 db, 60-80 dkg-os hízott libamáj

4 szelet baconszalonna

1 kisebb fej vöröshagyma

1-2 evõkanál olaj

1-2 gerezd fokhagyma

só, bors

Elkészítés:
ELKÉSZÍTÉSE:
A libamájat vágjuk 4 részre, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd baconba tekerjük. A göngyölt libamájdarabokat megtûzhetjük hústûvel vagy fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne essenek szét. Apróra vágjuk a vöröshagymát, serpenyõbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, rátesszük a libamájat, és pirosra sütjük.
Ezután tûzálló edényben, elõmelegített sütõben 200 fokon sütjük még 10-15 percig attól függõen, hogy lágyabban, vagy keményebbre sütve szeretjük a májat.

TIPPEK:
Tipp: elkészíthetõ kacsamájból is.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: ancsa31


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás libamáj puding » Gombás libamáj » Baconbe tekert csirkemáj » Rántottsajtos libamáj
» Libamáj római tálban » Libamájjal töltött gomba » Libamájjal töltött fürj » Libamáj baconban
» Libamájtorta borzselével » Baconbe tekert burgonya » Sajtos Virsli baconben » Diós rántott libamáj
» Tekert sajtos » Libamájas szendvicskrém » Libamáj hagymásan kisütve » Libamáj szőlőmártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.