Tutireceptek.hu fejléc

Habos libamájpástétom recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
30 dkg pecsenyelibamáj
2 evőkanál olaj
2 dl tejszín
5 dkg mandula
2 evőkanál konyak
2 evőkanál zselatin
1 evőkanál mustár
1 kiskanál szárított kakukkfű
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors

Elkészítés:
A libamájat apró kockára vágjuk és a felhevített olajon megsütjük, majd kihűtjük. A sült libamájkockákhoz hozzáadjuk a mustárt, a kakukkfüvet, a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát, valamint egy deci tejszínt. Az egészet turmixgéppel pépesítjük.
A májas masszát sóval, őrölt borssal, konyakkal ízesítjük, majd hozzáadjuk a kevés vízben meglangyosított zselatint, a mandulát és a tejszínhab felvert másik felét. Fóliával kibélelt őzgerincformába simítjuk és legalább fél napra hűtőbe tesszük.
A formából kiborítjuk, és felszeletelve kínáljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos túrós piskóta » Dióhabos kosárka » Vaniliahabos mákos szelet » Omlóshabos dióspite
» Diós habos sütemény » Habos-süti » Habos csigák » Karamellás habos süti
» Gyümölcshabos torta » Tejszínhabos-túrós kocka » Habos túrós hulala » Habos fincsi meggyes
» Habos túrós palacsinta » Habos-kekszes » Habos-rumos szelet » Kókuszhabos csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.