| Habos libamájpástétom receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 30 dkg pecsenyelibamáj 2 evőkanál olaj 2 dl tejszín 5 dkg mandula 2 evőkanál konyak 2 evőkanál zselatin 1 evőkanál mustár 1 kiskanál szárított kakukkfű 1 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só, őrölt bors Elkészítés: A libamájat apró kockára vágjuk és a felhevített olajon megsütjük, majd kihűtjük. A sült libamájkockákhoz hozzáadjuk a mustárt, a kakukkfüvet, a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát, valamint egy deci tejszínt. Az egészet turmixgéppel pépesítjük. A májas masszát sóval, őrölt borssal, konyakkal ízesítjük, majd hozzáadjuk a kevés vízben meglangyosított zselatint, a mandulát és a tejszínhab felvert másik felét. Fóliával kibélelt őzgerincformába simítjuk és legalább fél napra hűtőbe tesszük. A formából kiborítjuk, és felszeletelve kínáljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |