| Sajtos karalábéleves receptLevesek Hozzávalók: 2 zsenge karalábé 1 fej hagyma 1 csokor petrezselyem sárgarépa zöldség olivaolaj erőleveskocka 1 tömlős kempingsajt Nokedlihez: 5 evőkanál liszt 1 tojás fél dl víz 1 csipet só. Elkészítés: A zöldségeket megmossuk,megtisztítjuk,majd karikára vagdossuk. A karalábét kockára,a hagymát nagyon apróra vágjuk. Olivaolajon a zöldségeket néhány percig pirítjuk,majd felöntjük kb. 2 liter vízzel,és hozzáadunk 4 erőleveskockát,és kb. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. Elkészítjük a nokedli tésztát,és a levesbe szaggatjuk,majd 5 perc alatt gyöngyöző forrás alatt készre főzzük. Egy bögrébe néhány evőkanálnyi forró levest merünk,hozzáadjuk a kempingsajtot,és habverővel simára keverjük. Az egészet a leveshez adjuk,rottyantunk egyet rajta,majd tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. A receptet beküldte: pesmár Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |