| Avokádóleves receptLevesek Hozzávalók: 150 g zöldborsó 1 leveskocka 1 l víz 4 avokadó 1 dl tejföl só bors friss menta pirítós a tálaláshoz Elkészítés: A borsót főzzük meg enyhén sós vízben. Mikor megfőtt, szűrjük le és tegyük egyelőre félre. Közben vágjuk ketté és magozzuk ki az avokádókat. Kanalazzuk ki a húsukat egy mixerbe, adjuk hozzá a tejfölt és egy csipetnyi borsot, majd pépesítsük. Ezt a masszát öntsük bele – folyamatos keverés mellett – a vízbe, amiben öt percet „főtt” a leveskocka. Keverjük simára, és már kész is. Zárjuk el alatta a gázt, szórjuk bele a borsót, és tálaláskor a hintsük meg durván összevágott menta levelekkel. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |