Tutireceptek.hu fejléc

Pórés sajtleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 liter alaplé (zöldség vagy csirke)
1 dl zsíros tejszín
3 dkg vaj
2 evőkanál liszt
fél szál póréhagyma
15 dkg reszelt
sajt só, bors,
kenyérkockák

Elkészítés:
A pórét hosszában négy részre vágjuk, alaposan megmossuk, majd felszeleteljük.
A vajat egy fazékban felhevítjük, rádobjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, néhány perc alatt megpároljuk. Ha összeesett, meghintjük a liszttel, összekeverjük, zsemleszínűre pirítjuk. Az alaplevet kis adagokban öntjük rá, folyamatosan keverve, hogy ne maradjanak benne csomók. 5-10 percig főzzük.
A leveshez öntjük a tejszínt folyamatos keverés mellett, mehet utána a reszelt sajt is. Ahogy újra felforrt, lezárjuk, és már tálalhatjuk is a pirított zsemlekockákkal.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Farsangi sajtleves » Sajtleves hideg napokra... » Szalonnás sajtleves » Pórés-karfiolos rakottas
» Sajtleves » Egyszerű sajtleves » Pórés tészta » Svájci sajtleves
» Pórés busaszelet » Pórés kukoricaleves » Pikáns pórés lepény » Karfiolos sajtleves
» Sajtleves egyszerűen » Lengyel sajtleves » Szalonnás-pórés spagetti » Olasz krémsajtleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.