| Lencsés kakaspörkölt gombával receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg kakas, 100 g libaháj, 200 g paprika, 100 g paradicsom, 300 g vöröshagyma, 200 g lencse, 400 g laskagomba, fűszerpaprika, 2 dl vörösbor, fél fej fokhagyma, csípős paprika, őrölt köménymag Elkészítés: A lencsét előző napon kiválogatjuk,beáztatjuk.A libahájat kisütjük,a töpörtyűt kivesszük,paradicsommal.paprikával hagymás pörköltalapot készítünk.A kakast feldaraboljuk és erre az alapra feltesszük főni.Sóval,fokhagymával,őrölt köménymaggal és ízlés szerint csípőspaprikával fűszerezzük. Háromnegyed-kész állapotban hozzáadjuk a lencsét,ha szükséges,még utána ízesítjük.A gombát megmossuk,feldaraboljuk és majdnem a legvégén adjuk a pörkölthöz. A fűszerpaprikát,ami a színét adja,vörösborral kikeverve a legvégén adjuk hozzá. Készre főzzük,és bográcsból tálaljuk. Tanácsok: Mint fent is olvasható,bográcsban elkészítve a legfinomabb! A receptet beküldte: esztella100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |