| Bazsalikomos lencsesaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 200g lencse fél vöröshagyma 1 uborka 1 paradicsom 4-5 levél friss bazsalikom 1 evőkanál olívaolaj 1 teáskanál balzsamecet só, bors Elkészítés: A lencsét hagyományos módon sós vízben megfőzöm és leszűröm, hideg vízzel leöblítem. Közben a hagymát apróra vágom, az uborkát és a paradicsomot kicsit nagyobbra, 1x1centis kockákra. A kihűlt lencsét összekeverem a zöldségekkel, sózom, borsozom, és az olívaolajat és balzsamecetet is belekeverem. A tetejét megszórom a tépett bazsalikommal. Tanácsok: A bazsalikomot nem szabad fémkéssel vágni, kézzel kell tépni, vagy kerámia késsel vágni. A receptet beküldte: gribedli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |