| Tojásos lencsesaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 25 dkg lencse 1 db közepes fej hagyma 2-3 szál újhagyma 1 fej lilahagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db babérlevél 4 db tojás 2 pár virsli(ha van füstölt virsli, azzal az igazi) 1 db kisebb piros husú kalifornia paprika 1 ek. mustár(aki szereti, csípőset tehet bele) 4 ek. olívaolaj 2+2 ek. citromlé só, bors kevés porcukor Elkészítés: Az előre beáztatott lencsét a vöröshagymával és fokhagymával, a babérlevéllel, sóval, borssal feltesszük főni. Kb. 25-30 perc kell a puhuláshoz. Közben felkarikázzuk a lilahagymát és az újhagymát, kicsit besózzuk, meglocsoljuk 2 ek. citromlével. A keményre főzött tojásokat megtisztítjuk és felkarikázzuk, a virsliket rézsutosan feldaraboljuk, a paprikát apró kockákra vágjuk. A maradék két kanál citromléből, mustárból, ízlés szerinti porcukorból, borsból, olajból és a lencse 2 kanálnyi főzőlevéből mártást kavarunk, melyet a hagymákra locsolunk. Hozzáadjuk a leszűrt lencsét, a virslit és a paprikát.Óvatosan összekeverjük, és egy mélyebb tálba szedjük. Körbedíszítjük a tojáskarikákkal, és a tetejére finomra vágott újhagymaszárat szórunk. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |