Tutireceptek.hu fejléc

Babfőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg szárazbab,
1 kis fej hagyma apróra vágva,
2 gerezd fokhagyma,
2 kanálnyi olaj,
2 babérlevél,
1 kávéskanál paprika,
2 ek liszt,
só,
ecet.

Elkészítés:
A tetszés szerinti fajta szárazbabot (én fehérbabból készítem) megválogatom, előző este beáztatom és a babérlevéllel, valamint a hagymával sós vízben felteszem főni. Mikor megpuhult, berántom a fokhagymás, paprikás rántással. Ízlés szerint ecettel ízesítem.


A receptet beküldte: leti80


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vajbabfőzelék burgonyával » Zöldbabfőzelék palócosan » Hagyományos babfőzelék » Kapros zöldbabfőzelék
» Pikáns babfőzelék » Tejfeles zöldbabfőzelék » Zöldbabfőzelék » Paszuly konzerv házilag
» Borsófőzelék » Finomfőzelék (szerintem) » Zabpelyhes spenót » Ínyenc spenót
» Patiszonfőzelék » Rebarbara mártás » Kapros cukkinifőzelék » Gyors spenót


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.