| Mandulás Pulykamell mangóval receptFőzelékek Hozzávalók: 75 dkg pulykamell, 15 dkg mandula, 13 dkg liszt, 2 tojás, 4 dl étolaj v. (extra szűz olivaolaj), 2 db nagyobb, érett mangó, 8 dkg vaj, fehér tört bors, curry ízlés szerint és egy kevés só. Elkészítés: A pulykamellből 8 szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, megsózzuk és kevés fehér törtborssal meghintjük. A megtisztított mandulát durvára vágjuk. Az előkészített hússzeleteket lisztbe, felvert tojásba és a tört mandulába bundázzuk. Bő forró olajban világosbarnára sütjük. A mangót vékonyan meghámozzuk és felvágjuk. Serpenyőben vajat hevítünk és az apróbb, kockára vágott gyümölcsdarabokat beletéve erős tűzön átforgatjuk. A pulykamellszeleteket szépen tálra rendezzük és egyenletesen elosztva ráöntjük a mangót. Curryvel fűszerezzük. Köretnek párolt rizst ajánlok. Tanácsok: Jó minőségű édes fehérbor illik hozzá. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |