| Mandulás parajfőzelék receptFőzelékek Hozzávalók: 1 kg paraj 12 dkg vöröshagyma 4 tojás 5 dkg mandulaforgács 3 dkg mazsola 3 evőkanál olaj 2 dl tejföl 4 dkg liszt 1 mokkáskanál szódabikarbóna őrölt bors csipetnyi só 1 dkg vaj Elkészítés: A megtisztított, finomra vágott vöröshagymát felhevítjük olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, és a szódabikarbónás vízben megfőtt, leszűrt és pépesített parajt. Folyamatosan kavargatva negyed óra alatt megpároljuk, majd besűrítjuk tejfölös habarással. Sózzuk, borsozzuk, és takaréklángon tíz percet forraljuk. Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a felvert tojásokat, de már nem tesszük a tűzre. Megszórjuk a mandulával, és a tetejére morzsoljuk a vajat. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Szasza:) Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |