| Sajtos újkrumplifőzelék receptFőzelékek Hozzávalók: 80dk tisztított újburgonya 1 fej vöröshagyma só, őrölt bors 2 babérlevél 8ek olaj 1ek liszt 1dl tejföl 8dk natúr krémsajt fél csokor petrezselyem a díszítéshez Elkészítés: A tisztított újburgonyát félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, lábosba tesszük, és hozzáadjuk az aprított vöröshagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy kétujjnyival ellepje, majd sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük. Egy kislábasban zsemleszínű rántást készítünk, a forró olajon világosbarnára pirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről, kevés hideg vízzel simára keverjük, a már majdnem megfőtt burgonyához adjuk. és besűrítjük vele a főzeléket. Forrásig melegítjük, közben a tejfölt és a krémsajtot egy merőkanál forró lével elkeverjük és a főzelékhez adjuk. Újból felforraljuk, és lehúzzuk a tűzről. MElegen tálaljuk, megszórjuk aprított petrezselyemmel. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |