| Paszuly konzerv házilag receptFőzelékek Hozzávalók: egy fél diszno fej 3liter viz 25dkg hagyma dinsztelve o,5 l olaj o,5l paradicsom lé 1kg áztatott szemes paszuly so,bors,babér levél,1-2 kanál vegeta Elkészítés: A diszno fejet 3l vizbe meg kell fözni ,miutáa kivettük a hust,bele tesszük az elöre áztatott szemes paszulyt,so,bors babér level vagy 3 drb,,, Az olajjal megdinszteljük a hagymát ,s bele öntjük a paradicsom levet,,A két masszát össze töltsük és ugy fözzük mig a pszuly jo puha nem lessz.. Ezután bele tegyük a hust is amit elöbb ki vettunk és igy tovább fözzük még legalább 1o-15 percet..Üvegekbe rakjuk és száraz dunsztba tegyük... miután ki hült a hütö also polcán sokáig el áll..Nagyon finom,hidegen is és felmelegitve is.. Tanácsok: Mivel a diszno fej nagyon zsiros én csülökkel szoktam csinálni,,de igy használom el diszno vágáskor a kocsonyának valot is mert,nálunk nem nagyon megy csak igy...Ajánlatos a pszulyt 5-6 percig külon fözni igy nem lessz anyira szeles,, Jo étvágyat... En hogy hamarabb menjen kuktába szoktam csinálni.. A receptet beküldte: G.Maresz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |