| Karfiolfőzelék egészségesen receptFőzelékek Hozzávalók: 1 kg karfiol, 10 deka vaj, 8 deka liszt, só, petrezselyemzöldje, 2 deci édes tejföl, 2 tojás. Elkészítés: A karfiolt apróra vagdaljuk, vagy szétszedjük, annyi sós vízzel fõzzük puhára, hogy éppen ellepje. Ha megfõtt, leszűrjük és 10 deka vajból és 8 deka lisztbõl világos rántást készítünk. A petrezselyemzöldjét is hozzáadjuk, feleresztjük a karfiol levével, de vigyázzunk, nehogy híg legyen, mert a karfiol leve legtöbbször több, mint szükséges. Végül a 2 deci tejfölt a 2 tojás sárgájával elkeverjük s azt is belekeverjük, ha nincs édes tejfölünk, vagy tejet vagy tejszínt adhatunk hozzá a tejföl helyett. De tejbõl 4 deci szükséges. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Tundibundy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |