| Kelkáposztafőzelék receptFőzelékek Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, fél kg burgonya, 2-3 evőkanál olaj, 6 dkg liszt, egy kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, paprika, őrölt bors, majoranna, kömény, só. Elkészítés: A kelkáposztát csíkokra vágom, alaposan megmosom, forró vízbe teszem, néhány percig főzöm, majd a vizet leöntöm róla. Felöntöm friss vízzel, vagy csontlével és újra felteszem főni. A fűszerekkel ízesítem. Mikor félig puha, beleteszem a megmosott, kockákra vágott krumplit és fedő alatt készre főzöm. Az olajon a liszttel rántás készítek, mikor barnulni kezd beleteszem a finomra vágott hagymát, fokhagymás és a pirospaprikát. Felöntöm hideg vízzel és besűrítem vele a főzeléket. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |