| Lecsós libacomb receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók négy kisebb libacomb, két fej vöröshagyma, kávéskanál pirospaprika, 5 dkg füstölt szalonna, 50 dkg zöldpaprika, 25 dkg paradicsom , két kanál zsír, só. Elkészítés: Elkészítés A megtisztított combokat felhevített zsírban hirtelen átsütjük és egy lábosba tesszük. Zsírjában megpirítjuk az egyik fej apróra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük és ráöntjük a combokra. Fedő alatt - mindig kevés vizet öntve alá - majdnem puhára pároljuk. Közben az apró kockára vágott szalonnát félig megpirítjuk, beletesszük a vékonyra szelt hagymát, pár percig pirítjuk, majd belerakjuk a megtisztított, felszeletelt paradicsomot és a kicsumázott, karikára vágott zöldpaprikát (télen a lecsót), megsózzuk és félig puhára pároljuk. A csaknem puha libacombokat a lábos egyik oldalára rakjuk, másik oldalára pedig a félig kész lecsót tesszük, és fedő alatt - nem keverve, hanem csak a lábost rázogatva - készre pároljuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |