Tutireceptek.hu fejléc

Libacomb 4 személyre recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 libacomb
2,5 dkg zellergumó
12,5 dkg répa
15 dkg hagyma
1 alma
2 evőkanál olaj, só, bors, friss vagy szárított kakukkfű, 2 babérlevél
2 evőkanál paradicsompüré
2 dl vörösbor
7,5 dl tyúkleves (lehet kockából is).

Elkészítés:
A zellert, répát és hagymát pucolni és kb. 1 cm-es kockákra vágni. Alma magházat eltávolítani és szinten kockázni. A combokat sózni, borsozni és 5-6 percig magas fokon olajban sütni. Kivenni az olajból és félrerakni. A maradék olajba és szaftba beletenni a zöldséget, kakukkfüvet, babérlevelet és hirtelen átsütni. A paradicsompürét és a bort hozzáönteni, jó sűrűre főzni. Ezt a szószt átönteni egy nagy jenaiba és a combokat bőrükkel felfele a szószba rakni, forralt levessel leönteni és 190 fokra felmelegített sütőben 70-80 percig sütni. (Légkeverés nem ajánlott.) Ezután kivenni a combokat, a szószt szűrni, sóval, borssal ízesíteni.
Vöröskáposztával tálalom


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babedli (4 személyre) » Tepsis libacomb tormásan » Csokoládéhab 4 személyre » Tejszines hús 4 személyre
» Lecsós libacomb » Reszelt máj (4 személyre) » Libacomb vadasan » Gombás libacomb
» Fokhagymás libacomb » Kakaós kuglóf 4 személyre » Töltött kacsa (4személyre) » Mézes-béles (6 személyre)
» Banánbólé 10 személyre » Vadas libacomb » Sólet ropogós libacombbal » Libacomb fokhagymásan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.