| Libacomb 4 személyre receptHúsételek Hozzávalók: 4 libacomb 2,5 dkg zellergumó 12,5 dkg répa 15 dkg hagyma 1 alma 2 evőkanál olaj, só, bors, friss vagy szárított kakukkfű, 2 babérlevél 2 evőkanál paradicsompüré 2 dl vörösbor 7,5 dl tyúkleves (lehet kockából is). Elkészítés: A zellert, répát és hagymát pucolni és kb. 1 cm-es kockákra vágni. Alma magházat eltávolítani és szinten kockázni. A combokat sózni, borsozni és 5-6 percig magas fokon olajban sütni. Kivenni az olajból és félrerakni. A maradék olajba és szaftba beletenni a zöldséget, kakukkfüvet, babérlevelet és hirtelen átsütni. A paradicsompürét és a bort hozzáönteni, jó sűrűre főzni. Ezt a szószt átönteni egy nagy jenaiba és a combokat bőrükkel felfele a szószba rakni, forralt levessel leönteni és 190 fokra felmelegített sütőben 70-80 percig sütni. (Légkeverés nem ajánlott.) Ezután kivenni a combokat, a szószt szűrni, sóval, borssal ízesíteni. Vöröskáposztával tálalom A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |