Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemáj lecsósan recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemáj, 2 közepes fej vöröshagyma, 2 db fehér paprika, 2 nagyobb szem paradicsom,(télen 4-5 evőkanál natúr lecsó), 3-4 gerezd fokhagyma, 1 fakanálnyi mangalicazsír (vagy étolaj), só, őrölt bors, 1 evőkanál csemege fűszerpaprika, 1 kiskanál őrölt csípős pirospaprika, csipetnyi morzsolt majoránna.

Elkészítés:
A csirkemájakat megtisztítjuk és egyformára daraboljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd a zsiradékon üvegesre megpirítjuk. Ezután beletesszük a csirkemájat, és felöntjük kb. 1 dl forró vízzel, majd fedő alatt pároljuk. Pár perc múlva hozzáadjuk a kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikákat, a kockára vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát. A főzés végén fűszerpaprikával megszórjuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Aki szereti az meghinti kevés csípőssel és majoránnával. A májat mindig csak a végén fűszerezzük, mert beedződhet és kesernyés ízt is kaphat. Körete lehet sült vagy főtt burgonya, esetleg főtt rizs is.

Tanácsok:
Gyorsan elkészíthető és olcsó vacsoraétel 4 személynek

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hal lecsósan » A Lászlók csirkemájasa » Csirkemájas Palacsinta » Csirkemájjal töltött cékla
» Lecsós -csirkemáj » Fokhagymás csirkemáj » Bácskai csirkemáj » Tepsis, lecsós csirkemáj
» Csirkemájas csirkeszárny » Csirkemáj kínai módra » Csirkemáj római tálban » Házi csirkemájkrém
» Csirkemáj-fasírt » Csirkemáj rolád » Csirkemájas pástétom » Csirkemájpörkölt, borsóval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.