| Csirkemáj lecsósan receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg csirkemáj, 2 közepes fej vöröshagyma, 2 db fehér paprika, 2 nagyobb szem paradicsom,(télen 4-5 evőkanál natúr lecsó), 3-4 gerezd fokhagyma, 1 fakanálnyi mangalicazsír (vagy étolaj), só, őrölt bors, 1 evőkanál csemege fűszerpaprika, 1 kiskanál őrölt csípős pirospaprika, csipetnyi morzsolt majoránna. Elkészítés: A csirkemájakat megtisztítjuk és egyformára daraboljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd a zsiradékon üvegesre megpirítjuk. Ezután beletesszük a csirkemájat, és felöntjük kb. 1 dl forró vízzel, majd fedő alatt pároljuk. Pár perc múlva hozzáadjuk a kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikákat, a kockára vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát. A főzés végén fűszerpaprikával megszórjuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Aki szereti az meghinti kevés csípőssel és majoránnával. A májat mindig csak a végén fűszerezzük, mert beedződhet és kesernyés ízt is kaphat. Körete lehet sült vagy főtt burgonya, esetleg főtt rizs is. Tanácsok: Gyorsan elkészíthető és olcsó vacsoraétel 4 személynek Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |