Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós, kolbászos burgonyaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 7-8 szem burgonya, 1 szál karikára vágott füstölt kolbász, 2-3 szál sárgarépa, 2-3 szál petrezselyem, 1 csokor friss petrezselyemzöld, 2 db paprika, 3 szemparadicsom. Ízlés szerint: só, babérlevél, köménymag, őrölt fekete bors, őrölt pirospaprika. A tálaláshoz: kevés vágott petrezselyemzöld és csipős paprika külön, szeletelve.A betét: 20 dkg lisztből készült nokedli.

Elkészítés:
Egy edényben felforralunk kb 2 és fél liter vizet, belerakjuk a felkockázott, tisztított burgonyát. Megsózzuk, majd fűszerezzük babérlevéllel, köménymaggal, borssal, és petrezselyemzölddel. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a zöldségeket és a kockára vágott paradicsomot és a kolbászt is. Amikor a zöldségek megpuhultak, beletesszük a nokedlit, és egyszer még felforralunk, majd tálaljuk. Puha kenyér és külön felszeletelt csípős paprika illik hozzá.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászos-sajtos csiga » Kolbászos újburgonya » Lecsós sertésborda » Kolbászos piskóta
» Tejfölös lecsós burgonya » Kolbászos lencseleves » Kolbászos-hagymás sajtkrém » Padlizsán-cukkíni lecsósan
» Kolbászos fejtettbableves » Currys burgonyaleves » Gombás burgonyaleves » Magyaros burgonyaleves
» Bolgár lecsós csirkemell » Sárgarépás burgonyaleves » Lecsós máj chipsszel » Kolbászos krumplitekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.