| Currys burgonyaleves receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személy részére: 50 dkg lisztes főzésű burgonya, 5 dkg vaj, 1 evőkanál curry, 8,5 dl zöldséglé, 1 sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis darab gyömbér, 3 dkg mandulalevél, 3 dkg mazsola, 3 tavaszi hagyma, 2 evőkanálnyi metélőhagyma-csövecskék Elkészítés: Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg, vágjuk kockára, és 30 g olvadt vajban hevítsük fel egy lábasban. A kockákat szórjuk be egy kevéske sóval és curryvel, öntsünk rá 6,5 dl zöldséglevet, és lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 15 percig. Ezalatt pucoljuk meg a sárgarépát, mossuk meg, a fokhagymagerezdekről húzzuk le a héját, a gyömbért hámozzuk meg, és mindent vágjunk apró kockákra. A mandulaleveleket süssük ki zsír nélkül egy bevonatos serpenyőben. A maradék vajat olvasszuk fel, a kockára vágott hozzávalókat süssük meg benne, adjunk hozzá mazsolát, öntsük hozzá a maradék zöldséglevet, és pároljuk meg, amíg a folyadék el nem gőzölög. Pucoljuk meg a tavaszi hagymát, vágjuk karikákra, mossuk meg, és a mandulalevelekkel adjuk hozzá a zöldségekhez. A burgonyalevest pürésítsük, tegyük előmelegített tányérokra, majd a zöldséggel együtt tálaljuk és szórjuk meg a metélőhagymával. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |