| Kolbászos-sajtos csiga receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: Tésztához: 60 dkg liszt 1 tojás 1 teavaj (10 dkg) 1 kefir 1 kefires pohár tej 1 tk só 1 száritott élesztő 2 ek szezámmag 1 mk cukor Töltelék: 10 dkg kolbász 2 ek tejföl 15 dkg füstölt sajt reszelve 1 tojás 1 kis fej lilahagyma 2 ek ketchup 1kk paprika Őrölt kömény Elkészítés: A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gép üstjébe mérem és hagyon a gépet dolgozni. Közbe na kolbászt apritom, öszekeverem a többi hozzávalóval, hagyom melegedni amig a tészta kel. Ha megkelt a tészta fél cm vastagra, téglalap alakúra nyújtom, majd rákenem a tölteléket. Feltekerem és a kakós csigához hasonlóan kb. 2 cm-es gurigákra vágom. 20 db csiga lesz belőle. 180 fokon 25 perc alatt sül készre. A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |