| Kolbászos piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótához: 4 tojás 1 teáskanál cukor 4 evőkanál liszt 2 csipet só vaj- és liszt a tepsi kikenéséhez. Kolbászkrémhez: 1 pár Gyulai kolbász 3 doboz natúr sajtkrém Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom, és a fehérjéből kemény habot verek a pici sóval. Hozzáadom a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját, végül óvatosan beledolgozom a 4 púpozott evőkanál lisztet. (én rétes lisztet használok hozzá.)A masszát sütőpapírral kibélelt, zsírozott, lisztezett tepsibe öntöm. Kb. 25x35 cm-esbe. Előmelegített sütőben kb. 180 °C-on (légkeverésesnél 160 °C-on) sütöm, kb. 15 percig. A kolbászt ledarálom.Összekeverem 2 doboz sajtkrémmel, megkenem vele a piskótát, majd a hűtőbe teszem, hogy egy kicsit megdermedjen. Ezután kenem a tetejére a maradék natúr sajtkrémet. Tálalás előtt rombusz alakra vágom, kolbászkarikával, lila hagymával, salátalevéllel, sárgarépa csíkokkal díszítem. Tanácsok: Kép is látható róla az adatlapomnál, de szerintem nem olyan mutatós mert egy egész tálcát fényképeztem, de az íze a nagyon finom! A receptet beküldte: Hoev Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |