Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskótához:
4 tojás
1 teáskanál cukor
4 evőkanál liszt
2 csipet só
vaj- és liszt a tepsi kikenéséhez.

Kolbászkrémhez:
1 pár Gyulai kolbász
3 doboz natúr sajtkrém

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat szétválasztom, és a fehérjéből kemény habot verek a pici sóval.
Hozzáadom a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját, végül óvatosan beledolgozom a 4 púpozott evőkanál lisztet. (én rétes lisztet használok hozzá.)A masszát sütőpapírral kibélelt, zsírozott, lisztezett tepsibe öntöm. Kb. 25x35 cm-esbe.
Előmelegített sütőben kb. 180 °C-on (légkeverésesnél 160 °C-on) sütöm, kb. 15 percig.
A kolbászt ledarálom.Összekeverem 2 doboz sajtkrémmel, megkenem vele a piskótát, majd a hűtőbe teszem, hogy egy kicsit megdermedjen.
Ezután kenem a tetejére a maradék natúr sajtkrémet.
Tálalás előtt rombusz alakra vágom, kolbászkarikával, lila hagymával, salátalevéllel, sárgarépa csíkokkal díszítem.

Tanácsok:
Kép is látható róla az adatlapomnál, de szerintem nem olyan mutatós mert egy egész tálcát fényképeztem, de az íze a nagyon finom!


A receptet beküldte: Hoev


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres túrókrém piskótával » Joghurtos piskótatészta » Tejfölös-tejszínes piskóta » Citromhabos piskóta
» Fordított piskóta » Meggyes-diós piskótakocka » Vizes piskóta » Tökéletes piskóta
» Ünnepi krémes piskóta » Csokis piskóta » Epres pudingos piskóta » Epres piskótarolád
» Kavart túrópiskóta » Finom epres piskótarolád » Piskóta zabkorpából » Kolbászos fejtettbab leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.