Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos lencseleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg lencse
20 dkg főzőkolbász
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
csipetnyi só
őrölt koriander+gyömbér
2 babérlevél
1 mokkáskanál ecet

Elkészítés:
A kiválogatott, megmosott, egy éjszakát vízben áztatott lencsét csipetnyi sóval meg a babérlevéllel ízesített másfél liter vízben puhára főzzük.
Közben a megtisztított vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd a liszttel megszórjuk, és kevergetve egy-két percig együtt pirítjuk.
A tűzről lehúzva késhegynyi őrölt korianderrel meg gyömbérrel megszórjuk, és egy kevés levessel felengedve az ételt besűrítjük vele.
A kolbászt - héját lehúzva és felkarikázva - beledobjuk, még 15 percig főzzük és ecettel pikánsra savanyítva tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászos krumplitekercs » Kolbászos rakott nokedli » Kolbászos-hagymás sajtkrém » Kolbászos tarhonya
» Tartalmas lencseleves » Kolbászos leves » Sonkás-kolbászos tészta » Kolbászos penne
» Kolbászos tojásos noki » Kolbászos lecsó egyszerűen » Kolbászos piskóta » Kolbászos kifli
» Részeges lencseleves » Kolbászos galuska » Kolbászos fejtettbableves » Kolbászos-sajtos csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.