| Kolbászos lencseleves receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg főzőkolbász 1 kis fej vöröshagyma 2 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt csipetnyi só őrölt koriander+gyömbér 2 babérlevél 1 mokkáskanál ecet Elkészítés: A kiválogatott, megmosott, egy éjszakát vízben áztatott lencsét csipetnyi sóval meg a babérlevéllel ízesített másfél liter vízben puhára főzzük. Közben a megtisztított vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd a liszttel megszórjuk, és kevergetve egy-két percig együtt pirítjuk. A tűzről lehúzva késhegynyi őrölt korianderrel meg gyömbérrel megszórjuk, és egy kevés levessel felengedve az ételt besűrítjük vele. A kolbászt - héját lehúzva és felkarikázva - beledobjuk, még 15 percig főzzük és ecettel pikánsra savanyítva tálaljuk. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |