| Lecsós malac tarhonyával receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg sovány malaclapocka, 3 evőkanál olaj, 25 dkg tarhonya, 3 dkg füstölt szalonna, 4-5 db húsos zöldpaprika (az egyik lehet csípős), 2 paradicsom, 1 fej hagyma, 1 dl zsírszegény tejföl, 1 csapott evőkanál Vegeta, só, őrölt bors, paprika, fél mokkáskanál grillfűszer. Elkészítés: A malac húst kockákra vágom. Ha a bőre alatt zsír van, azt kivágom és kiolvasztom, ha nincs akkor pedig olajon aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Rászórom a paprikát, beleteszem a húst, a sót és a grillfűszert. Mindig kevés vizet aláöntve majdnem puhára párolom. Beleteszem a feldaramolt zöldpaprikát és a kockákra vágott paradicsomot, együtt megpuhítom, majd beleforralom a tejfölt. A szalonnát apró kockákra vágom, kiolvasztom és a pörcöt is benne hagyva megpirítom a tarhonyát, forró vízzel felengedem, Vegetával ízesítem és puhára párolom. Egy tűzálló edény aljára terítem a tarhonyát, erre a malachúskeverék felét, majd ismét harmadnyi tarhonyát, malachúst és a maradék tarhonyát. A maradék lével megöntözöm, majd a sütőben jól átforrósítom. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |