| Lecsós bab receptEgytálételek Hozzávalók: 1 nagyobb fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 15 dkg kolozsvári szalonna 5 db húsos paprika 1 db paradicsom 50 dkg darált hús 3 doboz vörösbab konzerv 1 dcl paradicsomlé só,bors,paprika,erős pista Elkészítés: A szalonnát apró kockára szelni,kis lángon elkezdeni pirítani.Ha már van egy kis zsírja rátenni az apróra szelt vöröshagymát,és az összezúzott fokhagymát.A pirospaprikával megszórni kevés vízzel felönteni,majd hozzátenni a darálthúst.Lefedve lassan párolódhat.A húsos paprikából,paradicsomból friss lecsót kell sütni.Amint elkészült hozzátenni a húshoz és felengedni a paradicsomlével és hozzátenni a babkozerveket.2 konzervet lé nélkül,de a harmadik doboz levét rá kell önteni az egészre.Ízesíteni sóval,borssal ,és aki szereti erős pistával .Szükség szerint egy kevés vízzel fel lehet egedni ha túl sűrű.Lassan sűrű zaftosra főzni,és tálalni. Tanácsok: Nagyon finom,laktató étel.Ha marad másnapra ,akkor némi víz hozzáadásával kell felmelegíteni , mert könnyen leég. Friss kenyérrel tálaljuk! Jó étvágyat! Elkészítési idő: 70 perc Kalóriatartalom: sok kcal Szénhidráttartalom: sok gramm Zsírtartalom: normál gramm A receptet beküldte: stechner Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |