| Lecsós brokkoli receptZöldséges ételek Hozzávalók: 50-50 dkg brokkoli és zöldpaprika 20 dkg paradicsom 2 fej vöröshagyma 10 dkg füstölt szalonna 15 dkg sajt 2 dl tejföl 1 dl száraz vörösbor 2 szál zellerlevél 1 szál lestyán pirospaprika őrölt bors só Elkészítés: A kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, a zsírjában megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, és megszórjuk pirospaprikával. Belerakjuk a felszeletelt paprikát, paradicsomot és a rózsáira szedett brokkolit. Sóval, borssal, apróra vágott zeller- és lestyánlevéllel ízesítjük. Ráöntjük a bort, és fedő alatt puhára pároljuk. A kockákra vágott sajtot összekeverjük a tejföllel, ráöntjük a lecsóra, de csak addig hagyjuk a tűzön, amíg a sajt kissé megolvad. Azonnal tálaljuk. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 425 kcal A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |