| Kunsági káposztaleves receptLevesek Hozzávalók: 2 dl tejföl 1-2 db babérlevél 3 dkg sertészsír 3 dkg finom liszt 50 dkg bőrös malackaraj 1 db vöröshagyma 2 db köröm 1,5 liter víz 1 liter savanyúkáposzta-lé ízlés szerint őrölt bors Elkészítés: A savanyú káposzta levét vízzel tetszés szerinti savanyúságúra hígítjuk, azután leszűrjük belőle a káposztaszálakat. A levet felforraljuk, beletesszük az alaposan megtisztított malackörmöt meg a feldarabolt malachúst. Sózni nem szükséges, mert a káposztalé elegendő mennyiségű sót tartalmaz. Amikor a hús félig megfőtt, egy nagy fej vöröshagymát finomra vágunk. A zsiradékból és a lisztből rántást készítünk, megpároljuk benne a hagymát, kevés vízzel felengedjük, és a leveshez adjuk. Babérlevéllel és őrölt borssal ízesítjük, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Tanácsok: Aki szereti fözhet bele egy kevés velőt is! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: ibolya58 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |