Tutireceptek.hu fejléc

Ázsiai leves rizstésztával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csirkemell

1 póréhagyma

2 gerezd fokhagyma

kb. 5 cm gyömbér

2 sárgarépa

1 kis zeller vagy angol zeller

1 kis kínai kel

25 dkg shitake gomba

1-2 chilipaprika

15 dkg rizstészta

húsleveskocka

bors



kínai ötfűszer keverék (vagy örölve a következő egyedi fűszerek: bors, szegfűszeg, fahéj, csillagánizs és édeskömény)

1 evőkanál (szezám)olaj

2-3 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:
A gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük.
A csirkemellett vékony csíkokra vágjuk.
A pórét és a sárgarépát hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felkarikázzuk.
A zellert vékony csíkokra vágjuk.
A gombát kisebb darabokra vágjuk, pl. negyedeljük.
A kínai kelt félbevágjuk, és felcsíkozzuk.
A chilit felkarikázzuk.

A wokot előmelegítjük, beleöntjük a szezámolajat, és megpirítjuk benne a gyömbért és a fokhagymát, ügyelve, hogy meg ne égjenek.
Rádobjuk a csirkemellcsíkokat, és lepirítjuk. Hozzáadjuk a pórét, megpároljuk, majd *puhulási sorrendben* a többi hozzávalót (először a zellert és a répát, végén a kínai kelt).
Fűszerezzük, és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, pár percet főzzük.
Ezután hozzáadjuk a rizstésztát, és elzárjuk alatta a tűzhelyet, és fedő alatt hagyjuk állni. Közben azért párszor átkavarjuk, hogy a puhuló tészta elkeveredjen a zöldségekkel.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás sütőtökleves » Savanyú leves » Az Élet levese » Hideg tokaji borkrémleves
» Tejkaramellás almaleves » Májgombóc (levesbetét) » Hideg zöldségkrémleves » Palócleves Gundel módra
» Marhahúsleves gazdagon » Kolbászos fejtettbab leves » Gombaleves Juca módra » Gesztenyekrémleves
» Pikáns francia hagymaleves » Vadas leves gazdagon » Borleves » Gulyás gombócleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.