| Különlegs vagdalt receptHúsételek Hozzávalók: 12-15 db bimbóskel, 50dkg darált sertéslapocka (800, -), 6 vékony szelet száraz fehérkenyér(20, 8), 2 db tojás 5 dkg sima liszt ízesítésre: fokhagymakrém 2 dl olaj a sütéshez kis fej vöröshagyma só bors csipet pirospaprika Elkészítés: Elkészítése: A bimbóskelt megtisztítom, majd forrásban lévő sósvízben pár percig főzöm és leszűröm. A kenyérszeleteket megáztatom, kicsavarom és a húshoz adom. Beleteszem a külön edénybe leütött tojásokat, a fokhagymakrémet, apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, pirospaprikát. Összedolgozom a masszát, fogok egy kelbimbót és a húsból kis gombócokat formázok, mintha szilvás gombóc lenne. A lisztben megforgatom, és a megforrósított olajban szép sárgára sütöm. Köretként tálalom, de egytál ételnek is kitűnő, ilyenkor rizst vagy sósburgonyát teszek mellé. Előnye, hogy a tálalás előtt jóval elkészíthető, mikróban felmelegíthető, de hidegen is finom. Bimbóskelhelyet karfiollal is készülhet, tízóraira vagy uzsonnára is kínálhatjuk, igen kapós. A receptet beküldte: duci30 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |