| Tésztában sült vagdalt receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús, 10 dkg csirkemáj, 10 dkg füstölt tarja, 1 doboz mélyhűtött leveles tészta, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 adag vegyes leveszöldség, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 babérlevél, 1 mokkáskanál szárított majoránna, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál mustár, csipet provence-i fűszerkeverék, 2 tojás, 1 tojás sárgája Elkészítés: Legelőször a tésztát készítjük ki, hogy szobahőmérsékleten kiengedjen. Előhevített olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, majd rátesszük a darált marhahúst, és a megtisztított karikára vágott zöldségeket. Állandóan kevergetve 5 percig pirítjuk, majd beletesszük a paradicsompürét, a babérlevelet, a majoránnát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha elfőtte a levét, a tűzről levéve megvárjuk, amíg kihűl, aprítógépbe tesszük, és pépessé daráljuk. A masszába keverjük a vékony csíkokra vágott szárnyas májat, az apró darabokra vágott füstölt tarját, paprikát, a megmosott, és felaprított petrezselymet, a mustárt, a 2 tojást, a provence-i fűszerkeveréket. Az egészet összedolgozzuk, ha kell, sózzuk, és cipóformára alakítjuk. Egy sütőpapírt megszórunk liszttel, tepsi nagyságúra nyújtjuk a tésztát, és a papírral együtt kibéleljük vele a tepsit. A kilógó széleket levágjuk, félretesszük a díszítéshez. A tepsi közepére helyezzük a húscipót, körben mindenhol betakarjuk a tésztával, a levágott darabokból pedig hosszú csíkokat helyezünk a tészta tetejére. Villával megszurkáljuk, megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben 200º C-on 50 perc alatt készre sütjük. Tanácsok: A sütőpapír alatt nem ég oda a tészta, és a tepsit is könnyebb lesz tisztítani. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |