| Stefánia vagdalt receptHúsételek Hozzávalók: 7 tojás só őrölt bors 60dkg darált sertéshús 3 zsemle 2 gerezd foghagyma 1 fej vöröshagyma pirospaprika zsemlemorzsa 10 dkg sertészsír Elkészítés: 5 tojást sós vízben 10 perc alatt megfőzünk, majd lehűtjük és megpucoljuk. A darált húst a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel, 2 tojással, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott hagymával összekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal és pirospaprikával. Összegyúrjuk, és ha túl lágynak éreznénk, kevés zsemlemorzsát adunk hozzá. Ezután zsemlemorzsával meghintett deszkán kiterítjük, és a főtt tojásokat hosszában a közepébe tesszük. A széleit felhajtjuk, henger alakúra formázzuk. Tepsibe tesszük, a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, és meglocsoljuk olvasztott zsírral. 160 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 874 kcal A receptet beküldte: janita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |