Tutireceptek.hu fejléc

Gyöngyölt vagdalthús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg darált pulykamell
3 teáskanál ételízesítő
1 kiskanál pirospaprika
2 db tojás
1 db zsemle
10 dkg sajt
10 dkg füstölt sajt
tej a zsemle áztatásához
vaj az alufólia megkenéséhez
ketchup

Elkészítés:
A darált húst összekeverjük a tejben áztatott és kinyomkodott zsemlével, a tojásokkal, az ételízesítővel, a pirospaprikával és egy kivajazott alufóliára egyenletesen elterítjük. Rászórjuk az összekevert reszelt sajtokat, és szorosan felgöngyöljük az alufólia segítségével. Egy őzgerincformába tesszük, és 180 fokon 30 percig sütjük, aztán kibontjuk a fóliát, és megkenjük egy-két kanál ketchuppal, majd még 10 percig sütjük.
Ha egy kissé kihűlt, levesszük a fóliát, és kissé ferdén felszeleteljük. Mutatós és finom.

Tanácsok:
Sózni nem szabad, mert az ételízesítő elég sóssá teszi. Többféle sajttal is kipróbálható, sőt pirospaprika darabokkal, sonkával is lehet dúsítani. Hidegtálakhoz nagyon szép.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges vagdalthús » Fasírozott vagdalthúsból » Vagdalthus muffin » Sonkás vagdalthús
» Almás vagdalthús. » Göngyölt borjúszeletek. » Bélszines raclette » Csirkegombóc
» Debreceni malaclapocka » Pulykarolád spárgával » Erdélyi füstölt kolbász » Sváb szelet
» Ananászos sertéssült » Nyúlpörkölt » Burgonyás csirke » Sörösdobozon sült csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.