| Gyöngyölt vagdalthús receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg darált pulykamell 3 teáskanál ételízesítő 1 kiskanál pirospaprika 2 db tojás 1 db zsemle 10 dkg sajt 10 dkg füstölt sajt tej a zsemle áztatásához vaj az alufólia megkenéséhez ketchup Elkészítés: A darált húst összekeverjük a tejben áztatott és kinyomkodott zsemlével, a tojásokkal, az ételízesítővel, a pirospaprikával és egy kivajazott alufóliára egyenletesen elterítjük. Rászórjuk az összekevert reszelt sajtokat, és szorosan felgöngyöljük az alufólia segítségével. Egy őzgerincformába tesszük, és 180 fokon 30 percig sütjük, aztán kibontjuk a fóliát, és megkenjük egy-két kanál ketchuppal, majd még 10 percig sütjük. Ha egy kissé kihűlt, levesszük a fóliát, és kissé ferdén felszeleteljük. Mutatós és finom. Tanácsok: Sózni nem szabad, mert az ételízesítő elég sóssá teszi. Többféle sajttal is kipróbálható, sőt pirospaprika darabokkal, sonkával is lehet dúsítani. Hidegtálakhoz nagyon szép. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |