| Vagdalt hús tésztában receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg burgonya héjában főzve 2 tojás liszt, só 1 evőkanál olvasztott margarin 60 dkg darált hús 2 tojás 1 áztatott zsemle kinyomkodva só, tetszés szerinti fűszerkeverék, pl: őrölt bors, pirospaprika, majoranna, őrölt kömény, petrezselyem Elkészítés: Az első négy összetevőt összedolgozzuk, félretesszük. A maradék anyagot is összedolgozzuk, hosszúkás cipót formálunk belőle. A krumplis tésztát alaposan meglisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy a ráhelyezett húscipót teljesen beborítsa. A kis repedéseket, hézagokat nyomkodjuk össze, hogy ne folyhasson ki a húslé. Sütésre alkalmas edénybe tesszük, a tetejét megkenjük tojással, és közepes lángon kb. 50 percig sütjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |