| Céklás vagdalt receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg sovány sertéslapocka 2 fej vöröshagyma 1 csésze céklasaláta 1-1 dl tejföl és tejszín 2 evőkanál olaj só, törött bors finomra vágott petrezselyemzöld Elkészítés: A húst apró kockákra vágom. A cékla levét leszűröm, és a céklát akkora kockákra vágom, mint a húst. A hagymát finomra aprítom. A felforrósított olajon üvegesre párolom a hagymát, ráteszem a húst és együtt pirítom tovább. Ha a hús mindenhol megfehéredett, ráöntök egy pohár vizet, sózom, borsozom, s fedő alatt 20 percig párolom. Ha már majdnem puha, hozzáadom a céklát és készre párolom. Végül belekeverem a tejfölt és a tejszínt, s összeforralom, Tálaláskor meghintem a petrezselyemzölddel. Tanácsok: Főtt burgonya illik hozzá. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |