Tutireceptek.hu fejléc

Sárgarépás vagdalt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertés darálthús
2 db nagyobb sárgarépa lereszelva apróra
1 fej vöröshagyma lereszelve finomra
só, bors, petrezselyem, zöld fűszerkeverék
1 tojás
1-2 evőkanál szezámliszt

Elkészítés:
Megpucolom a sárgarépát és a hagymát, majd finomra lereszelem.
A darálthúshoz keverem az összes hozzávalókat és jól kigyúrom.
Előmelegítem a sütőt 190-200 fokra.
Sütőpapíros kenyérsütő formába helyezem a masszát, jól belenyomkodom.
Sütöm kb. 45 percig, majd kifordítom és leszedem a sütőpapírt róla.
Lehet tepsibe sütni, akkor kevés vizet öntök alá és folyamatosan pótlom sütés közben, hogy ne ragadjon oda.
A szilikonos kenyérformába pedig nem kell sütőpapír sem.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökös vagdalt » Sárgarépás itóka » Almás vagdalt » Sárgarépás tészta
» Sárgarépás rizs » Fasírozott vagdalthúsból » Halvagdalt » Görög vagdalt
» Almás csirkevagdalt » Sárgarépás reggeli krém » Orsi vagdalt » "Fázós" vagdalt hús
» Gombás vagdalt másképp » Cukkinins vagdalt » Céklás vagdalt » Sárgarépás vega gombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.