Tutireceptek.hu fejléc

Különleges sajttal töltött csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
csirke felsőcomb (személyenként 2 db, illetve étvágytól függően)
sajt
édeskáposzta
szárnyas fűszerkeverék

bors
őrölt kömény
liszt
tojás
zsemlemorzsa
ételízesítő

Elkészítés:
A szép, egészséges édeskáposztáról annyi levelet fejtek le, ahány combot készítek. Forrásban lévő ételízesítős vízben felteszem főni, de csak annyira, hogy könnyen formázható legyen.
Míg a káposztalevelek puhulnak, addig előkészítem a húst. A csirkecomb bőrét lehúzom, a csontot éles késsel kiemelem belőle, majd a helyére kisujj vastagságú sajtot teszek. (Én ementálit tettem, de lehet trappista vagy ki milyet szeret.) Beszórom fűszerkeverékkel, majd félreteszem.
A káposztaleveleket leszűröm, kicsit hűlni hagyom. Előkészítem a panírozáshoz valókat. A tojásba sót, borsot és őrölt köményt is teszek.
Mire ezzel elkészülök, a káposztalevelek egy kicsit meghűlnek, és könnyen be tudom velük burkolni a csirkecombokat. Úgy, mint a töltöttkáposzta készítésénél. A két végét begyűröm, így nem tud belőle kicsúszni a comb. Ezután a szokásos módon bepanírozom, majd szép aranybarnára sütöm.
Tetszés szerinti köret adható hozzá, én vajas törtburgonyával kínáltam.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött sajtos pogácsa » Vecsési töltött hús » Pangásius márványsajttal » Töltött olajbogyók
» Töltött kifli másképp » Májjal töltött tojás » Töltött, rántott gomba » Kolbásszal töltött paprika
» Töltött paradicsomgombák » Töltött káposzta tejföllel » Töltött szűzpecsenye » Töltött fasírttekercs
» Töltött gomba sajttal » Finom csirkecomb » Fokhagymás csirkecomb » Tepsis töltött ponty


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.