| Pangásius márványsajttal receptHalas ételek Hozzávalók: 4 szelet tengeri halfilé 15 dk gmárványsajt 1 dl tejszín 1 citrom vegeta őrölt bors kis darab vaj olíva olaj Elkészítés: Serpenyőben felmelegítünk kb. 2 dkg vajat kb. 1 evőkanál oliva olajjal. Rátesszük, az előzőleg citromlével meglocsolt, még fagyos halszeleteket. Megszórjuk vegetával, borssal. A halszeleteket megfordítva a másik oldalukat is vegetázzuk és borsozzuk. A saját levében megpároljuk, majd amikor már a filék kifehéredtek, megszórjuk az összemorzsolt márványsajttal. 1-2 perc sütés után aláöntjük a tejszínt is. Most már csak forrásig hevítjük, majd elzárjuk alatta a tüzet. A halból kisült szaft, a sajttal és tejszínnel sűrű mártást alkot, amit a köretként tálalt párolt zöldségek köré önthetünk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |