| Különleges desszert: Gesztenyés krémes (kb. 16 darab!) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 adag mélyhűtött leveles vajas tészta, 30 dkg gesztenyemassza, 3 evőkanál rum + a babapiskótára, 1 tasak hidegen készíthető vanília krém, 3 dl tej, 5 dkg vaj, 1 doboz babapiskóta, tojás a kenéshez, porcukor a szóráshoz Elkészítés: Előkészítés: A leveles vajas tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a rumot. A vaníliakrémet a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük a tejjel, és jól lehűtjük. Elkészítés: 1. A vajat habosra keverjük, hozzátesszük a gesztenyét és jól összedolgozzuk. 2. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A deszkát megszórjuk liszttel, rátesszük a felengedett vajas tésztát, ezt is meglisztezzük, és akkora téglalapot nyújtunk belőle ami a tűzhelyünk tepsijébe belefér. 3. A tepsit vízzel megkenjük, kettévágjuk a kinyújtott tésztalapot, és egymás mellé ráfektetjük a tepsire. Villával megszurkáljuk, tojással megkenjük, és kb. 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. Amikor kivesszük a sütőből az egyik lapot négyzetekre vágjuk, (ez lesz a sütemény teteje), és a tésztát kihűtjük. 4. Az egész lapot megkenjük a gesztenyemasszával, kirakjuk a babapiskótával, kicsit belenyomkodjuk, és megcsepegtetjük rummal. A tetejére simítjuk a vanília krémet, rárakjuk egymás mellé a négyzeteket, óvatosan lenyomkodjuk, és 1-2 órára behűtjük. 5. Amikor a hűtőből kivesszük megszórjuk porcukorral, és meleg vízbe mártott késsel a tetején lévő négyzeteknek megfelelően felszeleteljük. Elkészítési idő: 160 perc A receptet beküldte: nefis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |