Tutireceptek.hu fejléc

Habos-diós házi krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

40 dkg liszt
15 dkg porcukor
8 dkg margarin
1/2 cs sütőpor
6 tojássárgája
1/2 l tejföl 3/4-e

Habhoz:

6 tojásfehérje
20 dkg porcukor
+ 30 dkg durvára vágott dió

Krémhez:

6 dl tej
2 ek liszt
1 tojás
4-5 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás puding
25 dkg margarin

Elkészítés:
Tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, vékony lapokra nyújtjuk.
A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk a porcukorral.
A lapokat egyenként tepsi hátára tesszük (sütőpapírra), és mindegyiket megkenjük a cukros tojáshabbal.
A durvára vágott diót 3 részre osztjuk, és a lapokra kent habra terítjük. A lapokat egyenként megsütjük.
Elkészítjük a krémet. 6 dl tejet elkeverjük a 2 ek liszttel, a cukorral, a tojással, a vaníliás cukorral és a pudinggal, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a margarinnal.
Csak az első és a második lapra kerül krém, a tészta tetején a habos dió lesz.
Hűtőbe tesszük.

Tanácsok:
sütési hőfok: 180°C
tepsi mérete: 30x25cm cm


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bácskai- krémes » Spenótkrémes töltött tojás » Fincsi kedvenc krémesem » Avokádókrémes pirítós
» Sajtkrémes-gombás levél » Albán krémes » Szalakális krémes » Emeletes kekszes krémes
» Mézes-krémes sütemény » Mogyorókrémes karikák » Skót krémes Emyke módjára » Krémes fókabébik
» Talléros krémes » Karamell-krémes kocka » Jugó krémes » Krémes vaníliás tallérok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.