| Habos-diós házi krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 40 dkg liszt 15 dkg porcukor 8 dkg margarin 1/2 cs sütőpor 6 tojássárgája 1/2 l tejföl 3/4-e Habhoz: 6 tojásfehérje 20 dkg porcukor + 30 dkg durvára vágott dió Krémhez: 6 dl tej 2 ek liszt 1 tojás 4-5 ek cukor 2 cs vaníliás cukor 1 cs vaníliás puding 25 dkg margarin Elkészítés: Tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, vékony lapokra nyújtjuk. A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk a porcukorral. A lapokat egyenként tepsi hátára tesszük (sütőpapírra), és mindegyiket megkenjük a cukros tojáshabbal. A durvára vágott diót 3 részre osztjuk, és a lapokra kent habra terítjük. A lapokat egyenként megsütjük. Elkészítjük a krémet. 6 dl tejet elkeverjük a 2 ek liszttel, a cukorral, a tojással, a vaníliás cukorral és a pudinggal, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a margarinnal. Csak az első és a második lapra kerül krém, a tészta tetején a habos dió lesz. Hűtőbe tesszük. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C tepsi mérete: 30x25cm cm A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |