Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos krémes recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A töltelékhez:
tejföl

2 tojássárgája
2 ek. liszt
1,5 dl tej
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg reszelt sajt

A tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin

1 kis pohár tejföl

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hűtőben pihentetjük, (akár előző nap is elkészíthetjük). Másnap 1/2 centi vastagságúra kinyújtjuk, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat megkenjük felvert tojással, és megsütjük. Ha kihűltek, a következő krémmel töltjük meg: a tojások sárgáját a liszttel és a tejjel simára keverjük, lassú tűzön állandó keverés mellett felforraljuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat v. margarint vagy, a reszelt sajtot, kevés sót, és annyi tejfölt, hogy ne legyen lágy a krém. Két korong közé kenjük a krémet úgy, hogy a széleire is jusson, majd egyenként reszelt sajtba forgatjuk a korongokat. A reszelt sajtot a felhasználásig hűtőben célszerű tartani.


A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-borsós lepény » Kávékrémes szelet » Tojásos-sajtos mártogatós » Krémes isler
» Sajtos csigák » Sajtos sonkatorta » Krémes sült spenót » Hagymás sajtos galuska
» Krémes pite » Spenótos sajtos metélt » Sajtos-sonkás muffin » Kecskesajtos pulykasaláta
» Mézes-krémes sütemény » Sajtos karfiol sonkával » Erős Pistás sajtos rúd » Sajtos paradicsom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.