| Sajtos krémes receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: A töltelékhez: tejföl só 2 tojássárgája 2 ek. liszt 1,5 dl tej 10 dkg vaj vagy margarin 10 dkg reszelt sajt A tésztához: 40 dkg liszt 20 dkg vaj vagy margarin só 1 kis pohár tejföl Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hűtőben pihentetjük, (akár előző nap is elkészíthetjük). Másnap 1/2 centi vastagságúra kinyújtjuk, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat megkenjük felvert tojással, és megsütjük. Ha kihűltek, a következő krémmel töltjük meg: a tojások sárgáját a liszttel és a tejjel simára keverjük, lassú tűzön állandó keverés mellett felforraljuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat v. margarint vagy, a reszelt sajtot, kevés sót, és annyi tejfölt, hogy ne legyen lágy a krém. Két korong közé kenjük a krémet úgy, hogy a széleire is jusson, majd egyenként reszelt sajtba forgatjuk a korongokat. A reszelt sajtot a felhasználásig hűtőben célszerű tartani. A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |