| Lipcsei aranykrémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók Tészta 12 dkg Rama 30 dkg liszt 15 dkg cukor 2 egész tojás 1 evőkanál kakaó 1/2 sütőpor esetleg pici tej Piskóta 5 tojássárgája 5 evőkanál cukor 4 evőkanál liszt 5 tojásfehérje felvert habja 1 dl rum Krém 1/2 l tej 2 evőkanál cukor 4 evőkanál liszt 1 cs. vaníliás cukor 20 dkg Rama 20 dkg porcukor Máz 20 dkg porcukor 3 dkg kakaó kb. 1/2 dl víz 15-20 dkg Rama Elkészítés: Elkészítés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két lapot sütünk belőle a tepsi hátulján. A piskótához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, végül belekeverjük a keményre felvert tojáshabot. Míg a piskóta sül, addig elkészítjük a krémet, melyhez a tejet a 2 kanál cukorral és 4 kanál liszttel felfőzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a Ramával és a porcukorral. Először az egyik barna tésztára kenjük a krém felét, majd rátesszük a piskótát, - amit a rummal meglocsolunk - és megkenjük a krém másik felével. Erre kerül a másik barna tészta. A tetejére elkészítjük a mázat. A porcukrot, a kakaót és a vizet felforrósítjuk, majd belekeverjük a Ramát és ráöntjük a tészta tetejére. Pár órát, esetleg egy éjszakát állni hagyjuk, után szeleteljük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |