| Gesztenyés csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 25 dkg mélyhűtött gesztenyepüré (nem cukrozott) 4 nagy csirkemellfilé 2 kiskanál sütőmargarin 20 dkg darált sertéshús 1 tojás 1/2 dl tejszín 3 evőkanál olaj Elkészítés: A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd villával jól szétnyomkodjuk. A húst megmossuk és mindkét oldalukról vékonyra kiveregetjük. A darált húshoz keverjük a tojást, a tejszínt, megsózzuk, borsozzuk, és beledolgozzuk az előkészített gesztenyemasszát. A hússzeletekre elosztjuk a tölteléket, összegöngyöljük, fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük, és sóval, borssal bedörzsöljük. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a tekercsek minden oldalát szép pirosra sütjük. Tűzálló tálba tesszük, leöntjük a sütésből visszamaradt zsiradékkal, kevés vizet is öntünk alá, és alufóliával lazán letakarva a sütőben puhára pároljuk (25-30 perc). Amikor a hús megpuhult levesszük a fóliát, és további kb. 10 perc alatt megpirítjuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Anne33 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |