| Karácsonyi diós krémes receptHozzávalók: A tésztához: 1 db egész tojás 1 db tojássárgája 5 dkg vaj 1 evőkanál méz 8 dkg cukor 1 teáskanál szódabikarbóna 30 dkg liszt A krémhez: 4 db tojássárgája 4 evőkanál liszt 4 dl tej 1 csipet só 2 evőkanál cukor 25 dkg mascarpone 1 csésze darált pirított dió 4-5 evőkanál porcukor 1 csipet fahéj A díszítéshez: 1/2 csésze darált, pirított dió 4-5 kocka étcsokoládé Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit a liszt kivételével lábosba tesszük és összemelegítjük. Kissé kihűtjük az alapot, majd amikor már langyos a keverék, belegyúrjuk a lisztet. Sima tésztát gyúrunk belőle. 2. A tésztát 3 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk, kb. 20 x 30 cm-es lapokká. A tésztalapokat 175 fokos sütőben, kb. 10-12 perc alatt egyenként megsütjük egy lisztezett tepsi hátán. 3. Amíg sülnek a tésztalapok, elkészítjük a krémet. A tejet kisebb lábosba töltjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet és a csipetnyi sót. Állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle, majd teljesen kihűtjük. 4. Amikor kihűlt a krémalap, hozzáadjuk a mascarponét, a darált diót, a porcukrot és a csipetnyi fahéjat. Habverővel krémet keverünk belőle. Ezzel a krémmel töltjük meg a tésztalapokat. A sütemény tetejére hagyunk 2 kanál krémet, és ezzel vonjuk majd be, hogy a dió könnyebben rátapadjon. 5. A süteményt letakarjuk alufóliával, és hagyjuk egy éjszakán át pihenni, hogy megpuhuljon. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét a darált dióval, és bevonjuk az olvasztott étcsokoládéval. Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk. Tanácsok: Nagyon finom, különleges krémes a karácsony jegyében. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |