| Almás krémes, sütés nélkül receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 cs Dr.Oetker házi krémes krémpor 8 dl tej 2 db nagyobb alma 2 szegfűszeg 1 teás kanálnyi cukor Kevés őrölt fahéj 24 db gofri 1 cs világos színű tortazselé Elkészítés: Az almát meghámozzuk,és kis lapokra felszeletjük. Kevés vízben 5 percig forraljuk a fűszerekkel.A szeleteket a léből kivesszük,hogy meghűljön.A levét átszűrjük. A port a zacskón leírtak szerint a 8 dl tejjel felverjük. 12 db gofrit kirakunk egy tálcára,és vastagon megpakoljuk a krémmel. Erre egy rétegben almaszeleteket rakunk,és egy kis fahéjjal megszórjuk. A többi gofrit is megpakoljuk a krémmel, kettévágjuk,és mint egy szendvicset ráborítjuk az almás rétegre. kicsit összenyomkodjuk,hogy jól passzoljon mindenhol. A tetejét is megkenjük a maradék krémmel,és megpakoljuk almaszeletekkel.Betesszük a hűtőbe. A leszűrt almalével csináljuk meg a tortazselét,és ha kicsit "húz" már ráöntjük a süteményre. Egy-két órára tegyük vissza a hűtőbe,hagy érjen össze,és szeletelhető lesz. Tanácsok: Én a Lidl-s gofrit használtam,mert olcsó,és finom. Az almához mehet pár csepp citromlé is,de nem fontos. A felső gofrikat azért kell kettévágni,hogy könnyebben lehessen később ezek mentén szeletelni a sütit lehet fokozni az ízeket. A krémbe lekvárt kavarni, vagy más erőteljesebb gyümölccsel készíteni,de az könnyen szeletelhető legyen. Tálaláskor akár tejszínhab, vagy egy csokiöntet is feldobja még! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: t.Ili Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |