| Kukoricás káposzta receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 db. füstölt csülök, 1 kg. savanyú káposzta, 20 dkg. kukoricaliszt, 4 nagyobb fej vöröshagyma,2 evőkanál sertészsír, 10 dkg. rizs, 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika, só. Elkészítés: A füstölt csülökből kibontjuk a csontot,lefejtjük a bőrt és a húst 1x1 centiméteres kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk és a forró zsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük az átmosott, lecsöpögtetett savanyú káposzta felét és összekeverjük, kissé pároljuk, amíg kevés levet enged. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott húst, megszórjuk a rizzsel, és a kukoricaliszttel.Keverés után megszórjuk a piros paprikával és rátesszük a savanyú káposzta másik felét is, amit beborítunk a kisebb darabokra vágott csülökbőrrel is, Most annyi vizet öntünk alá, hogy a káposztát ellepje és lassú tűzön lefedve készre főzzük. Tanácsok: Régen kemencében készült, cserépedényben ez a kitűnő ízű étel. Gyakori volt, hogy a csülökhúson hagyták a bőrt is, és azzal kockázták fel a húst. Készítették csülök helyett füstölt szalonnával és főtt sertés tarjával is. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |