| Káposzta saláta 2 receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Hozzávalók: * 1 kg-os fejes káposzta * 1 nagy fej vöröshagyma * só * 1/2 üveg ecetes torma * 45 dkg majonéz * 1 nagy pohár tejföl * 1 teáskanál porcukor * 1 evőkanál mustár * 1 kicsi zeller * 1 szép nagy alma Elkészítés: Elkészítés: A káposztát és a vöröshagymát lereszeljük (reszelő azon részén, ahol az almát szoktuk). Lesózzuk (én két púpos teáskanál sóval szoktam), 2-3 óráig állni hagyjuk. Szokásos módon tartármártást készítünk: a majonézt, tejfölt, porcukrot, mustárt elkeverjük, hozzáadjuk a fél üveg ecetes tormát (kis üvegesből), a hámozott, lereszelt almát, lereszelt zellert, ezzel is elkeverjük. Végül a kicsavart hagymás káposztát is belekeverjük. Megjegyzés: Sült és főtt húsok mellé ajánlom. Nagyon-nagyon finom. Hamar megvan, csak a káposztának kell állnia 2-3 órát. Senki ne féljen a zellertől, egyáltalán nem érződik ki. Tanácsok: Igen, nekem is az a véleményem, hogy nem kell kicsavarni a besózott káposztát, mert értékes anyagokat öntünk ki a levével. Én az uborka salátánál is enyhén sózok, állni hagyom, de nem nyomkodom ki a levét. Egyébként ez a recept csodálatos. Ugyanígy savanyított káposztából is készíthető. A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |