| Aludttejes tökkáposzta receptHúsételek Hozzávalók: 1/2 liter aludttej ízlés szerint kristálycukor ízlés szerint őrölt bors ízlés szerint só 1 db csirke ízlés szerint csombor 1 csokor kapor 1 csokor petrezselyem zöld 1 fej vöröshagyma 2 evőkanál finom liszt 1 késhegynyi paprika 1 evőkanál zsír 1,5 kg sütőtök Elkészítés: A nyers tököt meghámozom, magházát eltávolítom, 3-4 ujjnyi széles szeletekre vágom, majd tökgyalun legyalulom. Besózom, és egy félóráig állni hagyom. ( Ha mélyhűtött gyalult tököt használok, akkor ezek a műveletek természetesen elmaradnak.) Vékony piros rántást készítek: a forró zsírba beleteszem az apróra vágott hagymát, a petrezselyem zöldjét, a pirospaprikát, a lisztet, s ha megpirult, feleresztem a felvert aludttejjel. Beleteszem a kinyomkodott, kifacsart tököt és a kaprot. A csombort összekötve főzöm benne, amíg a tök meg nem puhul. Sóval, cukorral és egy pici borssal ízesítem. A kész főzelékből az összekötözött csombort kiszedem. A tökkáposztát ropogósra sült csirkével tálalom. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |