| Kukoricás-répás rizi-bizi receptKöretek Hozzávalók: 2 ek olaj 2 dl rizs 4 dl víz 1 kk só 25 dkg fagyasztott kukorica 25 dkg friss borsó 2 szál sárgarépa Elkészítés: A répát megpucolom, kis kockákra vágom, felteszem főni. Ha félig puha, hozzáteszem a borsót, kis idő múlva a kukoricát és puhára főzöm. Közben a rizst felforrósított olajba öntöm, fehéredésig pirítom állandó keverés mellett. Ráöntöm a hideg vizet ( sercegni fog, meg köpködni, ezért vigyázok), megkavarom és lefedem. Ha felforr, leveszem a gázt, és néha kavarok rajta. Mikor már alig van víz rajta, beleteszem a sót jól megkavarom és óvatosan hozzákeverem a kukoricás répás borsót. Lefedem, kikapcsolom a gázt, és 15-20 perc múlva tálalom. Tanácsok: A kukorica lehet konzerv is, borsó lehet fagyasztott, vagy konzerv is. A konzerv azonnal mehet a megfőtt rizsbe. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |