Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricás-répás rizi-bizi recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
2 ek olaj
2 dl rizs
4 dl víz
1 kk só
25 dkg fagyasztott kukorica
25 dkg friss borsó
2 szál sárgarépa

Elkészítés:
A répát megpucolom, kis kockákra vágom, felteszem főni. Ha félig puha, hozzáteszem a borsót, kis idő múlva a kukoricát és puhára főzöm. Közben a rizst felforrósított olajba öntöm, fehéredésig pirítom állandó keverés mellett. Ráöntöm a hideg vizet ( sercegni fog, meg köpködni, ezért vigyázok), megkavarom és lefedem. Ha felforr, leveszem a gázt, és néha kavarok rajta. Mikor már alig van víz rajta, beleteszem a sót jól megkavarom és óvatosan hozzákeverem a kukoricás répás borsót. Lefedem, kikapcsolom a gázt, és 15-20 perc múlva tálalom.

Tanácsok:
A kukorica lehet konzerv is, borsó lehet fagyasztott, vagy konzerv is. A konzerv azonnal mehet a megfőtt rizsbe.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukoricás rizi-bizi » Nokedli kicsit másként » Főtt, sült krumpli » Paleo nokedli
» Fokhagymás krumpli* » Hagymás törtkrumpli » Csicsóka püré » Pezsgős káposzta
» Hagymakrémes burgonya » Pikáns szósz csirkéhez » Fűszeres rizstallérok » Burgonyapüré MACI módra
» Magyaros burgonya » Zsemlyés Knédli » Almamártás » Zelleres burgonyapürépüré


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.