Tutireceptek.hu fejléc

Krémleves karfiolból recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
másfél liter víz
2 dl tej
1 dl tejföl
2 tojás sárgája


Elkészítés:
A vajon gyengén megbarnítjuk a lisztet, majd felengedjük a vízzel. A karfiolt rózsáira szedjük, beletesszük, lassú tűzön puhára főzzük. A karfiolt kiszedjük, áttörjük, a pépet visszatesszük a levesbe. Beleöntjük a tejet és készre főzzük. A tojások sárgáját összekeverjük a tejföllel, ráöntjük a levest és tálaljuk.

Tanácsok:
Adhatunk mellé vajban megpirított kenyérkockákat.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsókrémleves » Füstöltsajt - krémleves » Narancskrémleves » Sárgabarack krémleves
» Tejfölös kapor krémleves » Tejszínes eperkrémleves » Parajkrémleves » Zeller krémleves
» Tökbél krémleves » Cukkini bél krémleves » Szederkrémleves » Sárgarépa krémleves
» Szilvakrémleves habbal » Aszaltszilva-krémleves » Sárgarépás babkrémleves » Sajtos brokkolikrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.